O le Tala Fa'asolopito o Malō Alloy Molds

O lo'o fa'apipi'i malosi, ua ta'ua o le "tina o alamanuia," e taua tele i le gaosiga fa'aonaponei.Ae na faapefea ona iai ni limu, ma o anafea na amata mai ai?

(1) Atina'e o Malosiaga Fa'atosina e fai ma Fa'avae Fa'aagafesootai mo le Foafoaina o Limu
O le faʻaogaina o molds e faʻatatau i le toe faʻatusaina o mea o foliga tutusa, ma faʻaleleia ai le gaosiga lelei ma le lelei.O se tasi na faavaeina le Marxism, Friedrich Engels, o se faifilosofia Siamani, mafaufau, ma fouvale, i se tasi taimi na taʻua ai, "O le taimi lava e i ai se manaʻoga faʻapitoa i sosaiete, o lenei manaʻoga o le a faʻaosofia ai le saienisi i luma i le sili atu i le sefulu iunivesite."A oʻo atu le sosaiete i se tulaga faʻapitoa o le atinaʻe ma o tagata e iai se manaʻoga taua mo le faʻaaogaina o mea tutusa, faʻapipiʻiina i tekinolosi ma meafaigaluega tutusa, e masani lava ona i ai le limu.

(2) Le Su'esu'eina ma le Fa'aogaina o le Kopa e fai ma Fa'avae Mea mo le Fa'afaigata Alloy Mold Creation.
O nisi tagata atamamai e talitonu o le fanau mai moni o limu na tupu i le vaitaimi o le Bronze Age, pe a ma le 5000 i le 7000 tausaga talu ai.O lenei vaitau na faʻataʻamilo i le faʻaaogaina o kopa e fai ma mea muamua mo le gaosiga o mea faigaluega eseese, mea faigaluega i aso taitasi, ma auupega, e pei o faʻata apamemea, ulo, ma pelu.I le taimi lea, o tulaga faʻavae mo le fausiaina o mea faʻapipiʻi malo ua uma ona i ai, e aofia ai tekinolosi metallurgical, gaosiga tele, ma le gaosiga o aʻoga.Ae ui i lea, o le gaosiga o limu i lenei vaitau o loʻo i ai pea i lona pepe ma e mamao mai le matua.

 

TALA FOU1

 

O le o'o mai o limu ua fa'ailogaina ai se mata'ina taua i le tala fa'asolopito o tagata, fa'afouina faiga fa'ato'aga ma fa'aoso ai le sosaiete aga'i i luma fa'atekonolosi ma fa'ateleina le gaosiga.I le gasologa o tausaga, o le atinaʻeina ma le faʻaleleia o limu o loʻo faʻaauau pea ona faʻatulagaina pisinisi eseese, ma saofagā i le faʻalauteleina o le lalolagi o gaosiga faʻaonapo nei."

O le faʻatinoga o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi malo e aofia ai mea faʻainisinia, mea maualuga-vevela, mea i luga, gaioiga, ma mea tau tamaoaiga, ma isi.O ituaiga eseese o molds e eseese tulaga o galuega, lea e maua ai manaoga maoti mo le faatinoga o meafaitino.

1. Mo molds galue malulu, maualuga maaa, malosi, ma lelei le ofuina tetee e taua.E le gata i lea, e tatau ona latou maua le malosi faʻamalosi maualuga, malosi lelei, ma le vaivai.

2. I le tulaga o le vevela o loʻo galue malosi, e ese mai i mea masani o le vevela, latou te manaʻomia le faʻaalia o le faʻafefeteina lelei, faʻamautu faʻafefeteina, faʻamaʻiina o le faʻamaʻiina o le vevela, ma le vevela vevela.E manaʻomia foʻi le iai o se faʻaopoopoga faʻalauteleina o le vevela ma lelei le faʻaogaina o le vevela.

3. E tatau ona lava le maaa o le pito i luga ole lua a'o fa'atumauina uma le ma'a'a ma le fa'alavalava.

O lo'o fa'agaoioia fa'ama'i pa'u i lalo o tulaga faigata, e mana'omia ai fa'amea fa'a'u'u malosi ina ia lelei ona fa'a'ofuina, fa'afefe vevela, malosi fa'amalosi, ma fa'ama'i fa'ama'i, fa'atasi ai ma isi meatotino.


Taimi meli: Au-02-2023